DinsdaG

TafelTennis voor senioren

Om een balletje te slaan heeft u weinig ervaring nodig en deze toegankelijkheid maakt het tafeltennisspel zo leuk. Het is een sport die iedereen kan leren en absoluut niet aan leeftijd gebonden is. Belangstellenden zijn welkom om tijdens de wekelijkse tafeltennisochtend vrijblijvend een kijkje te nemen.

 

Georganiseerd door: Senioren Tafeltennis Vereniging

 

Aanvang: 09.30 tot 11.30 uur

 

Contactpersoon: Jacqueline Graafmans

Telefoon: 06 55393159

Biljarten voor senioren

De seniorenbiljartgroep bestaat uit spelers van uiteenlopend niveau. Iedereen speelt op zijn persoonlijke niveau en gemiddelde. De 2 biljarts worden gebruikt voor vrij spelen of voor een competitiewedstrijd. Deelname aan de competitie is vrijblijvend en alleen vrij spelen vormt geen enkele belemmering.

 

Georganiseerd door: Seniorenraad

 

Aanvang: vanaf 13.00 tot 16.30 uur

 

Contactpersoon: Dick Saarloos

Telefoon: 06 20477674


Handwerken voor senioren

Er wordt door een groep dames gezamenlijk gehandwerkt waarbij ieder haar eigen werk meebrengt zoals borduren, haken, breien of een andere handwerkvorm. In bepaalde gevallen wordt er op basis van vrijwilligheid aan een gezamenlijk werkstuk gewerkt, denk hier bijvoorbeeld aan een wandkleed. Deze middag vindt plaats eens in de 14 dagen.

 

Georganiseerd door: Seniorenraad

 

Aanvang: vanaf 13.30 tot 15.30 uur (om de week)

 

Contactpersoon: Kitty de Witte

Telefoon: 0168 472602

Koersbal voor senioren

Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat. Er spelen telkens 2 personen tegen elkaar, de ene met 4 zwarte en de ander met 4 bruine ballen. De bedoeling van het spel is, net als bij 'jeu de boules' om de ballen zo dicht mogelijk bij de 'jack', het witte doelballetje te rollen. De ballen rollen echter niet in een rechte baan maar in een boog. Dit komt doordat het zwaartepunt niet in het midden zit. Hierdoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk. Toch kan iedereen het leren en gauw ervaren dat het een vooral een gezellig maar ook een verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig zodat iedereen gelijke kansen heeft.

  

Georganiseerd door: Seniorenraad

 

Aanvang: 14.00 uur tot 16.00 uur 

 

Contactpersoon: Jo Heijstek

Telefoon: 0168 473362