SpeltipS voor bij het LaserGamen

U ontvangt bij het huren van een lasergamepakket een duidelijke handleiding met hierin de werking van de apparatuur beschreven. Het zijn lasergamepistolen die eenvoudig instelbaar zijn zodat elke spelleider (met of zonder technische kennis) zich hiermee kan redden.

 

Om u alvast te kunnen voorbereiden hebben wij de verschillende spelvormen hieronder voor u uitgewerkt.

 

Spelmogelijkheid 1: Shoot'm all (basisspel)

Welk team wordt het minste geraakt door de andere teams en wint hierdoor het spel? En welke speler wordt het minste geraakt door de andere spelers en wint hierdoor het spel?

Iedere speler krijgt 1 gun in een bepaalde teamkleur (deze kleur is te herkennen aan het ronde lampje dat oplicht in het midden van het geweer). Elke speler begint het spel met 3 levensstreepjes. Deze rode lichtgevende streepjes bevinden zich aan de achterkant van de gun. Wanneer een speler tijdens het spel 3x wordt geraakt door een speler van een ander team, gaat er 1 levensstreepje van de speler af die werd geraakt. Wanneer een speler alle 3 levensstreepjes op heeft, heeft de speler een volledig leven verloren en kan de speler niet meer met het geweer schieten (het geweer gaat dan ook knipperen).

 

De speler moet nu terug naar de spelleider waar de gun van de speler wordt herladen. De speler kan nu weer verder spelen met 3 levensstreepjes.

Op de scorekaart van de speler wordt wel 1 verloren leven aangekruist.

Welk team en welke speler heeft aan het einde in totaal de minste levens verloren?

Aan dit spel wordt een bepaalde tijd verbonden. Aangeraden wordt om korte potjes te spelen van maximaal 15 minuten. Zorg voor een eindsignaal wanneer de 15 minuten voorbij zijn.

 

Spelmogelijkheid 2: Deathmatch

2 teams strijden tegen elkaar totdat een team volledig is uitgeschakeld. Het team waarvan nog mensen in leven zijn wint.

Iedere speler krijgt 1 gun in een bepaalde teamkleur (deze kleur is te herkennen aan het ronde lampje dat oplicht in het midden van het geweer). Elke speler begint het spel met 3 levensstreepjes. Deze rode lichtgevende streepjes bevinden zich aan de achterkant van de gun. Wanneer een speler tijdens het spel 3x wordt geraakt door een speler van een ander team, gaat er 1 levensstreepje van de speler af die werd geraakt. Wanneer een speler alle 3 levensstreepjes op heeft, heeft de speler een volledig leven verloren en kan de speler niet meer met het geweer schieten (het geweer gaat dan ook knipperen).

 

De speler is nu ook uitgeschakeld en moet zijn gun inleveren bij de spelleider. Het team waarvan uiteindelijk nog mensen in leven zijn wint tijdens dit spel.

 

Spelmogelijkheid 3: Verover de target

Verover de target in jouw teamkleur binnen een bepaalde tijd (5 of 10 minuten)

De teams verstoppen elk een target (de ronde lichtgevende bolletjes die zijn meegeleverd met het lasergamepakket) van hun eigen teamkleur vooraf binnen het speelgebied. Deze targets zijn in te stellen in de teamkleur van het betreffende team door hier eenmaal met de lasergun op te schieten. Je kunt de targets bijvoorbeeld vastmaken met touwtjes aan bomen, struiken of andere obstakels.

 

Vervolgens krijgen de deelnemers 1 gun in een bepaalde teamkleur (deze kleur is te herkennen aan het ronde lampje dat oplicht in het midden van het geweer). Elke speler begint het spel met 3 levensstreepjes. Deze rode lichtgevende streepjes bevinden zich aan de achterkant van de gun. Wanneer een speler tijdens het spel 3x wordt geraakt door een speler van een ander team, gaat er 1 levensstreepje van de speler af die werd geraakt. Wanneer een speler alle 3 levensstreepjes op heeft, heeft de speler een volledig leven verloren en kan de speler niet meer met het geweer schieten (het geweer gaat dan ook knipperen).

 

De speler is nu ook uitgeschakeld en moet zijn gun inleveren bij de spelleider. Tijdens het spel moeten beide teams op zoek gaan naar de verstopte targets binnen het speelgebied en hier op schieten. Wanneer er door een speler van een team op geschoten wordt, verandert de target in de betreffende teamkleur. Wanneer vervolgens een speler van het andere team er op schiet verandert de target weer in de kleur van dat team. Het gaat er uiteindelijk om wat voor kleur de target heeft als het spel is afgelopen. Het is dus belangrijk om na 5 of 10 minuten af te fluiten. Niemand mag dan meer schieten. 

Loop vervolgens als spelleider langs de targets en kijk welke kleur deze heeft.

 

Spelmogelijkheid 4: VIP-game

Welk team en de bijbehorende VIP-speler wordt het minste geraakt door het andere team en wint hierdoor het spel?

Dit spel wordt gespeeld met 2 teams (team rood en team groen).

Iedere speler krijgt 1 gun in de eigen teamkleur (deze kleur is te herkennen aan het ronde lampje dat oplicht in het midden van het geweer).

Van elk team wordt 1 speler tot VIP gekozen. Deze VIP-speler krijgt een gun in een andere kleur dan de eigen teamkleur en de kleur van de tegenstander (De VIP van het ene team krijgt een blauwe kleur en de VIP van het andere team een witte kleur). Het is de bedoeling dat elk team naast het normale spel zijn eigen VIP-speler beschermd aangezien de verloren levens van de VIP-speler dubbel meetellen met de teamscore.

 

Elke speler begint het spel met 3 levensstreepjes. Deze rode lichtgevende streepjes bevinden zich aan de achterkant van de gun. Wanneer een speler tijdens het spel 3x wordt geraakt door een speler van een ander team, gaat er 1 levensstreepje van de speler af die werd geraakt. Wanneer een speler alle 3 levensstreepjes op heeft, heeft de speler een volledig leven verloren en kan de speler niet meer met het geweer schieten (het geweer gaat dan ook knipperen).

De speler moet nu terug naar de spelleider waar de gun van de speler wordt herladen. De speler kan nu weer verder spelen met 3 levensstreepjes.

Op de scorekaart van de speler wordt wel 1 verloren leven aangekruist. Wanneer het een VIP-speler betreft, wordt op de scorekaart van deze speler 2 verloren levens aangekruist.

Welk team en welke speler heeft aan het einde in totaal de minste levens verloren? Tel voor de teamscore de verloren levens van de VIP-speler dubbel mee. 

TipS voor LaserGame LocatieS

In de meeste gevallen worden de lasergamepistolen in het bos of in de duinen gebruikt. Maar ook andere locaties (binnen of buiten) zijn zeer geschikt voor het lasergamen. Het hangt sterk van de beschikbare locatie af welk speelgebied voor u het beste is. Hieronder een overzicht van voorbeelden van locaties:

 

Speeltuinen bij u in de buurt

De speeltoestellen in de speeltuin zijn namelijk prima te gebruiken als obstakels! 

 

Lasergamen in het bos

Het bos is uitermate geschikt voor het lasergamespelletje. Gebruik de bomen en struiken om achter te verschuilen. Zorg wel voor een niet te dicht begroeid stuk i.v.m. de veiligheid.

 

Lasergamen in de eigen woonwijk

Ook uw eigen woonwijk kan prima voor het spelletje worden gebruikt. Kinderen hebben vaak de grootste fantasie om zich op plekken te verstoppen.

 

Lasergamen in een (lege) schuur of loods

Misschien kent u wel iemand die een grote loods of schuur tot zijn/ haar beschikking heeft. Ook hier kan met eenvoudige materialen (tafels, stoelen, afdekzeil, etc.) obstakels worden gemaakt.

Reserveren

U kunt de laserguns reserveren door een e-mail te sturen.

Er kunnen maximaal 22 laserguns gereserveerd worden, er wordt altijd 1 reserve gun meegeleverd.

De huurovereenkomst is definitief wanneer wij de datum en reserveringsaanvraag per e-mail hebben bevestigd. De laserguns kunt u afhalen in Willemstad, de tijden en locatie voor het ophalen en terugbrengen van het lasergamepakket worden per e-mail afgesproken.

PickNick Mand op bestelling

Op locatie is het leuk om het lasergamen te combineren met een originele manier van eten en drinken zoals een picknick. Buurthuis Irene biedt u de mogelijkheid om een goed gevulde picknickmand te bestellen. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen.